Λόγω υψηλών θερμοκρασιών είναι πιθανότερη τους καλοκαιρινούς μήνες. Το μολυσμένο τρόφιμο μπορεί να προκαλέσει μέσα σε μισή έως και 48 ώρες συμπτώματα όπως ναυτίες, εμετός, φούσκωμα της κοιλιάς (μετεωρισμός) , κοιλιακό άλγος, διάρροια.
Πάντα πρέπει να σκεφτούμε πιο είναι το πιθανότερο μολυσμένο φαγητό διότι οι μικροοργανισμοί που μας μολύνουν ποικίλλουν.
Η αντιμετώπιση μπορεί να είναι συντηρητική με υγρά και δίαιτα, αλλά εάν επιδεινωθεί χρειάζεται ιατρική παρέμβαση.
Σημαντικός παράγων τροφικής δηλητηρίασης είναι τα μανιτάρια. Τότε χρειάζεται άμεση μεταφορά σε μονάδα υγείας.
Φιλαρέτου 8, Γέρακας
ΤΚ: 15344
6977 713238 (προτιμώμενο)
210 6612208
anastasioskapaskelis@gmail.com
Πληροφορίες για τον COVID-19 και τον εμβολιασμό στο τηλ. 6977-713238